Hoe het ging & dank!

Geachte donateur, sponsor, belangstellende, bekende of toevallige voorbijganger, 

Een kleine maand na dato is er dan eindelijk de tijd en rust om je over de draaiweek te vertellen. Sorry dat het zo lang duurde, maar ook de nasleep was druk, hectisch en ikzelf evenzo. Hieronder een beknopt verslag – van Maan uit gezien.

De week begon voor een deel van de vrijwilligers (voor insiders: de cavalry) op zondag: De eerste opbouwdag, waarop we ons bedachten wat we allemaal nog misten, en de eerste dingen (zoals onze tent) vast opzetten. We mochten een stuk van het terrein van Vreedenhorst (www.vreedenhorst.nl, Vreeland) gebruiken, het bos en de schuur – maar aangezien Vreeland wat moeilijk te bereiken is bleef een deel camperen! Op maandag maakten we alle missende dingen in orde, kwamen ‘ónze’ gesponsorde mobiele toiletten binnen en kwam de rest van de cavalry langzaamaan langs& binnendruppelen. Ik ben nog nooit zo blij geweest een dixie te zien als die dag, haha. Verder bouwden we de set op, de facilitaire mensen inspecteerden de keuken en de (ook gesponsorde) apparatuur werd uitgeladen.

Op dinsdag begon het “echte” werk: de vijfdaagse draaiweek startte. ‘S ochtends gingen de acteurs naar de (amazing!) make-up dames, keken wat mensen naar de set-opbouw, maakte de crew zich klaar en zorgde het facilitaire team voor ontbijt (niet op bed, wel geweldig!). Die dinsdag regende het, wat toch wat roet in het eten gooide. Ondanks dat niet één van de aanwezigen geklaagd heeft, hebben we toch maar besloten een avondscéne later in de week te draaien. Woensdag was ook regenachtig, maar omdat we de op-dinsdag-niet-gedane-scéne toch wouden doen maakten we een ontzettend lange dag. Ook deze dag weer, enkel lof voor iedereen die meegewerkt heeft. Voor sommigen was het een dag van 18 uur, maar er werd niet geklaagd, wat kenmerkend was voor de week en de geweldige groep mensen. Een van de dingen waar ik nog steeds van onder de indruk ben!

Maar goed, woensdag was dus lang en zwaar – en op donderdagochtend (VROEG) brandde iedereen z’n tentje uit omdat bloedheet was. Met 36 graden celcius lijkt binnen filmen op filmen in de sauna, al was het buiten niet veel beter. Voor de zombies was het al helemaal zwaar. Zij hadden een laag vloeibare latex op hun gezicht, om zo “rotting en wonden” te kunnen maken, maar dat laat geen lucht door en functioneert heerlijk als isolatielaag. Ook hen heb ik niet horen klagen, trouwens.

Vrijdag was weer een lange, lange dag – want vol met alles wat nog gefilmd moest en overlap van teams en locatie (we filmden met 2 ploegen zodat er meer gefilmd kon worden in 5 dagen). Dat was dus weer veel wachten en laat klaar zijn – maar toen we klaar waren voelde dat wel even geweldig! Onze laatste filmdag, zaterdag, speelde zich grotendeels af op de gay pride waar we dan ook met een groepje naar toe zijn gereisd. Aan het eind van die dag voelde ik alleen maar ongeloof, en ergens een jammerlijk besef dat we alleen zondag nog samen hadden om af te bouwen en wat te eten ’s avonds. Het viel me zwaar afscheid te nemen, ook al snakte ik naar een normale hoeveelheid slaap per nacht (en een echt bed).

Die zondag aten we met degene die er konden zijn en begon het echte afscheid van de lijkzang-familie. De week was soepeler verlopen dan ik óóit voor mogelijk had gehouden, de mensen waren (en zijn!) geweldig, de beelden PRACHTIG, maar nu was het ten einde. Een groot gat, maar vooral heel veel dankbaarheid.

Dus bij deze, bedankt. Bedankt voor het mogelijk maken – als vrijwilliger, donateur of gewoon geïnteresseerde voorbijganger – van een van de meest bijzondere weken uit mijn leven. 

Tegen de tijd dat Lijkzang af is, mail ik weer. De releasedatum (met premiére, etcetera) zal begin 2014 zijn. Meer nieuws volgt als het er is 🙂

 

Ook wil ik hier (nogmaals) mijn dank betuigen aan onze sponsoren!

~Moonstruck Effects geloofde als eerste bedrijf in onze onderneming en hielp ons kosteloos aan goede, handgemaakte grime-producten! (www.moonstruckeffects.com)

~Groenpartners/Vreedenhorst leende ons hun land, gaf een diner voor de vrijwilligers en liet ons bovenal welkom voelen op hun terrein! (Www.groenpartners.nl / www.vreedenhorst.nl)

~Huurmaat, voor het kostenloos leveren van 8 (!) mobiele toiletten voor de draaiweek! (www.huurmaat.nl)

~B&R Productions, voor het uitlenen van apparatuur waardoor de film zijn professionele tintje kreeg! (www. br-productions.nl)

~En Elvic productions, voor meer film-apparatuur dan we hadden gehoopt, en het zijn van een geweldige last-minute-tweede cameraman! (www.elvic.nl)

Het was geweldig, en ik kan niet wachten jullie meer te laten zien. Mocht je meer willen weten vóór die tijd, mail gerust!

Liefs,

Maan namens —

Lijkzang 

www.dezombiefilm.maanlimburg.com

www.facebook.com/DeZombieFilm